Försommarhets och förevigande av våren

Hurra, det är vår! Grönskan är åter kommen. Välkomna våren med öppen famn!
Vi sjunger till och med in den, denna ljuvliga tid. Det är nu allt händer, det är nu allt börjar.

IMG_20160521_155537

Våren är ju annars en tid för i princip allt annat än att njuta. Allt ska ordnas, fixas, förberedas (sommaren är ju snart här, för jösse namn) och smack! säger det och så sitter vi där i augusti och undrar var all tid tog vägen. Jag skulle ju njuta.
Samtidigt är det som om vi går igenom en del stadier så här på våren (vill verkligen inte säga försommaren, det är fortfarande bara maj ju…), något som syns väl på sociala medier och som på ett annat sätt forcerar sig ända in i själen vare sig du vill eller inte. Nedan följer en checklista på vad du bör göra och hinna med, utöver själva livet och dessa förberedelser, alltså:

  1. Den rosa körsbärsblomningen i Kungsträdgården skall fotas. Grundligt. Eller något annat körsbärsträd. 
  2. Hinna avnjuta tiden mellan hägg och syrén, den ljuvligaste tiden på året, och den mest stressiga. Vart själva uttrycket kommer ifrån tvistas det om. Enligt sägnen ska en skomakare ha myntat uttrycket, för att markera semestern så här på försommaren. (För att läsa mer om detta och andra spännande kuriosa, se Institutet för språk och folkminnen.)
  3. Doftas på knotiga äppelblom i någon lantlig, idyllisk trädgård, helst med nyklippt gräs som doftar ikapp med syrénbersån.
  4. Lyssna på fågelsång vid en vit- och blåsippetäckt bäck som porlar.

Och varför inte? Fotografera så mycket ni kan! (Även om doft tyvärr inte kan fångas på bild…) 

Föreviga våren! 

Det är verkligen fantastiskt, underbart och helt otroligt ljuvligt just nu. Bäst att njuta på alla sätt och vis. Du vill ju se tillbaka på förfluten tid och tänka: ”Ja, jag njöt verkligen av den där tiden. Av blommor och blomningar, av fägringen och av prakten. Och det bästa är att jag fotade det, så att jag kan se tillbaka på det.”
Så fota på gott folk, och dela gärna med er! Föreviga den korta tid som är våren. Hur lycklig blir en inte av en massa härliga foton på blommor, träd iklädda sin gröna härlighet, trädgårdsstök med plantering och nybakade rabarberpajer i ens flöde, direkt i mobil, dator och surfplatta? Finns det en bättre påminnelse för att stanna upp, tänka, leva och njuta?
Men undvik försommarhetsen, snälla. Kom ihåg – idag är nu, nu är idag. Det blir vad du gör av den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s