Sköna maj, välkommen

Alltså vädret idag! Helt otroligt ljuvligt, jag kunde inte ha önskat mig en bättre majdag och en mer fantastisk födelsedag. Under Valborg sjöngs våren in och den kom sannerligen med besked. Plötsligt känns det som om alla buskar och träd knoppas och slår ut, gräset börjar äntligen bli grönt, sådär riktigt grönt överallt, och så blå himmel ackompanjerad av solsken… UNDERBART!
För att fira min dag riktigt ordentligt fick det bli en bukett med nejlikor för 29 kronor.

IMG_20160503_122707

Visst är färgen, nästan lite gammel-ljus-pastellrosa-aktig, helt skimrande vacker? Jag skar stjälkarna i tvära snitt, diagonalt alltså, så att de håller bättre. Just nejlikor är en väldigt hållbar snittblomma, och de många knopparna gör att den blommar i omgångar. Vilket är tur, för på bara en dag så har de slagit ut otroligt mycket. Tacksamt för studentplånboken i alla fall! Det är viktigt att tänka på att inte skära i just noderna, de små knogarna, på stjälken då de inte suger upp vattnet lika bra.

IMG_20160503_144117

Den här buketten är av så kallad elegansnejlika. Det går att se på den småblommiga och grenade utformningen. Jag älskar de sågtandade kronbladen och elegant är bara förnamnet. Det är just nu en supertrend inom snittblommor och varför inte köpa den i vårfärgen rosa? Nu känns det både vackert, vårligt, födelsedagigt (?) och hemligt här hemma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s