#Shelfie

Finns det något mer spännande än att botanisera i andra människors bokhyllor? Okej, det gör det säkert men det är verkligen något alldeles särskilt. En bokhylla fyller ofta mer funktioner än att bara husera böckerna. Många gånger står där saker i form av stilleben med polerade pärlor, utvalda favoriter och minnen.
I en av Fridas bokhyllshyllor finns det föremål som speglar hennes intressen. Här är det skrivböcker och skissblock med en pensel i högsta hugg som fångar blicken, för att därefter glida över till hennes kamera, fjärilsposter och kosmetikadetaljer.

IMG_20160312_182419

IMG_20160313_151141

Och visst är bokhyllan i sig riktigt snygg? IKEA:s svartbruna Billy, den smalare varianten på 40 cm bred. Jag är väldigt förtjust i hur de bevarat träet och dess ådringar. Det får bokhyllan att kännas både mer levande och gedigen.
Mina hyllor är numera nästintill enbart proppade med böcker nu för tiden, med undantag för förvaringslådor. Jag hade 2 stycken bokhyllor som var 1 meter breda i mitt gamla studentrum. Och så köpte jag till en IKEA Hemnes bokhylla på 49 cm i bredd och med 6 hyllplan. Kurslitteraturen tog upp en hel del plats.
Johan hade dessutom en 80 cm bred Billy i sitt rum, så totalt är det 10 meter och 2,94 meter Hemnes från mig plus hans på 4 meter, om jag nu räknat rätt. Nu har vi Hemnes med sina 2,94 meter plus en Billy på 4 meter totalt tillsammans. Det ni! Det fordrar en del planering men det gick hyfsat.
Det vi kan se av den här röriga uträkningen ovan är att vi har färre hyllmeter men tillsammans desto fler böcker och saker som behöver hyllplats, något som vi lär åtgärda i framtiden. Tills dess försöker jag göra mina stilleben där jag kan.

IMG_20160313_161155

Mina favorit-bokstöd! De är köpta hemmavid i butiken Drömhem och är från Sia. Jag skrev ett inlägg om min fascination för ugglor i maj förra året. Om du vill läsa mer om det, klicka här.
De här ger sitt stöd till min samling av Robin Hobb och några skrivböcker. Förvaringslådan är även den från IKEA, precis som bokhyllan, och heter Kvarnvik. Rekommenderar de lådorna starkt! Smidiga, stadiga och stilrena.

Hur ser din hemliga #shelfie ut?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s