Sysslosöndag och en kopp kaffe

Idag har varit en typisk sysslosöndag. Johan och jag har småpysslat, småstädat och stortvättat. Julen är nu borttagen och nerpackad i lådor, känns lite sorgligt och jag längtar liiite efter att få packa upp allt igen. Men å andra sidan går tiden så fort att en knappt hinner med som det är. Nu får det lov att vara vinter ett tag till, så längtar vi till våren sedan.
Det blev i alla fall en paus med en inredningstidning jag aldrig läst förut, Elle decoration, och en varm kopp kaffe.

Kaffet var vad vi brukar kalla för finkaffe. Det är alltså inget kaffe som är inköpt i en vanlig livsmedelsbutik utan från en kaffehandel. I julklapp fick Johan mald kaffe från Lilla Kafferosteriet i Malmö av Robert och Johanna.

Och det är så himla gott! Perfekt för att lyxa till det en söndagseftermiddag. För att få en variation på ditt kaffe kan det vara värt att ibland köpa några hekton, antingen hela bönor om du har en kaffekvarn, eller färdigmald i en te- och kaffebutik. Fördelen med hela bönor och göra det själv är att det ger en längre hållbarhet. Färskmalet kan hålla sig högst i ungefär två veckor nämligen, något att ha i åtanke när du köper det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s