Årskrönika 2015

Och 2015 har lidit mot sitt slut. För att vända till nästa blad på riktigt kan det vara bra att analysera året som gått, innan det nya året och kapitlet ska inledas. Här följer en liten men sammanfattande text kring vad 2015 gav mig.

En bättre start än den jag fick förra året kan man bara inte ha. Jag och underbara Johan åkte till London för en weekend mellan terminerna i januari. Och ååh, vad jag älskar den staden! Jag hade besökt den en snabbis för några år sedan men att äntligen få spendera lite rejält med tid där var jättehärligt.

Att gå omkring på British Museum i två och en halvtimme utan att sätta sig ner var en mindre bra idé, men så blev det. Det är tur att Johan är (nästan) lika intresserad av historia som jag själv! Och Big Ben och Foyles bokhandel är ju bara måsten att göra när man är i London. Nästa gång får det bli Towern och Westminster Abbey för vår del. Och vem vet, kanske det blir redan 2016?

Och på bokrean i februari-mars köpte jag 14 böcker… Har aldrig någonsin spenderat så mycket pengar på böcker på så kort tid. Jag har inte hunnit läsa igenom alla ännu men det är ju lite det som är meningen. Att ”att läsa”-högen bör vara större än ”läst”-högen. Så ska det bara vara!

IMG_20150303_161023

2015 var också det år då jag blev kär i Rörstrands Ostindia och fick min älskade tekanna av Frida och Julia i födelsedagspresent. Tack, kära vänner!  Ni känner mig då alltför väl. Om detta kan du läsa i inlägget tetokig.

I somras passade jag, mamma och Johan på att besöka min bror och sambo i Malmö och tog en heldag i Köpenhamn. Det är verkligen en vacker stad! Nyhavn, våfflor och sedan Gekås i Ullared på vägen hem. Jag kan då sannerligen inte klaga!

Nästa stora sak som hände 2015 torde vara ihopflytten. Det känns så otroligt lyxigt, mysigt och bara helt sagolikt att få bo tillsammans med två av de allra finaste. Så jag vill gärna passa på att skicka ett stort och enormt tack och en bamsekram till Johan och Frida – ni är bara bäst. Tack för att ni låter mig hållas med alla tosiga idéer jag får för mig!
Och vad jag lärde mig bra saker av den flytten! Om det kan ni läsa här.

Och så Bokmässan i Göteborg. Jösses, jag vet knappt vart jag ska börja. Bara att det inte kommer sluta. Första men absolut inte sista gången jag var där. Men det räcker väl med att säga så. Bokmässan. Mmmmmmmm…. *drömmer sig bort*

Men vad jag hunnit med saker i år, även om detta mest är en bråkdel. Mer än vad jag trodde, mer än jag kommer ihåg. Ett år går så fruktansvärt fort. Det gäller att haka på och hänga med så gott en kan ibland. Rätt var det är så blir det uppförsbacke och det går tungt och trögt. Och så kommer en nedförsbacke som bara rasar neråt och allt känns så där lätt och ledigt. Och på raksträckorna, som kanske inte är de allra roligaste alla gånger, så gäller det att ha förmåga att återhämta sig. Innan du vet ordet av så är det upp- eller nedåt som gäller igen och då kan det vara bra att vara utvilad.

Jag hoppas att ditt 2015 var fantastiskt, men att 2016 blir än bättre!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s